logo

Vriendenkring

Vriend worden van de Cappella Sancti servatii

De Sint Servaasbasiliek behoort tot een van de vele monumenten van de stad Maastricht met niet alleen een rijke historie maar ook met een zeer levendig huidig bestaan. Een van de groeperingen die de basiliek in haar volle glorie laat voortbestaan is de Cappella Sancti Servatii

Dit koor met een eveneens rijke historie levert volop haar bijdrage aan het kerkelijk leven. De combinatie van iedere zondag opluisteren van de hoogmis en het op gezette tijden uitvoeren van muzikale "uitdagingen" (zoals bijvoorbeeld het Kerstconcert en de deelname aan het jaarlijks terugkerende festival Musica Sacra) blijkt de formule te zijn voor de wijze waarop het koor kwalitatief op hoog niveau musiceert. Gemiddelt 2 à 3 keer per maand zingt de voltallige Cappellatijdens de hoogmis, de overige zondagen zingt de Vrouwen- of Herenschola, beiden een onderdeel van de Cappella. Het schema kunt u altijd terugvinden op onze site onder "agenda"

Dit alles onder de bezielende leiding van de dirigent Hans Heykers die met veel muzikaal enthousiasme het repertoire origineel houdt. 

Het zal U niet verbazen dat het functioneren op dit niveau naast de enorme inzet van koorleden, organist en dirigent en bestuur, ook financiële consequenties met zich meebrengt. Composities die moeten worden uitgevoerd met orkest en solisten, zijn voor een niet gesubsidieerde vereniging als de onze een dure aangelegenheid. Bovendien: de kerk is onze "concertzaal" waar een ieder van harte welkom is en dus ook geen entreegeld wordt gevraagd.

De Vriendenkring 

Om aan de jaarlijks terugkerende onkosten het hoofd te bieden heeft de Cappella Sancti Servatii in 1992 een Kring van Vrienden opgericht met als doel, naast de zeer incidentele subsidies, schenkingen, via vaste donaties aan de Vriendenkring de Cappella te voorzien van een jaarlijks basisinkomen.
De Vriendenkring kent twee vormen van donateurs. U kunt zelf bepalen welke vorm het best bij u past:

      -  Een basis-donatie van € 75,00
      -  Een basis-plus-donatie van € 100,00

Alle donatuers ontvangen viermaal per jaar een digitale nieuwsbrief van de Vriendenkring, waarin de evenementen, ontwikkelingen en extra concerten van de Cappella Sancti Servatii staan vermeld.
Een basis-plus-donatie biedt de donatuersde mogelijkheid voor alle activiteiten van de Vriendenkring een gratis introducé mee te nemen, dus ook voor concerten, zoals het jaarlijkse kerstconcert.

Meer weten;
Mail uw vragen naar onze secretaris Jons van Dooren: jhgmvandooren@home.nl Hij zal dan contact met u opnemen.