logo

Cappella Sancti Servatii Blog

Op onze blogpagina vind je een overzicht van onze activiteiten

 

St. Ceciliafeest 2018

17 november 2018

Zoals gebruikelijk worden tijdens het St. Ceciliafeest indien er jubilarissen zijn, deze gehuldigd. De vier jubilarissen zijn:
     Anne Laven-Peeters     25-jarig jubileum (zilver) Cappella en Gregorius vereniging
     Jan Coolen                   25-jarig jubileum (zilver) Cappella en Gregorius vereniging
     Mirjam van Vliet            25-jarig jubuleum (zlver) Cappella
     Michiel Janssen            25-jarig jubileum (zilver) Gregorius vereniging
Op de bijgaande foto de vier jubilarissen, met aan de rechter zijde onze nieuwbakken voorzitter dhr. Luc Winants. 
Tevens werd er nogmaals aandacht besteed aan het feit dat onze organist Marcel Verheggen zijn 25-jarig jubileum (zilver) vierde als organist in de Sint Servaasbasiliek.
De avond werd verder opgeluisterd met diverse leuke sketches, dit alles omlijst met een heerlijk koud/warm buffet en een drankje(s)
Bedankt, aan de organisatie van en voor deze geslaagde en gezellige avond.
 


     

Wij zijn trots op onze organist. Al 25 jaar de muzikale rots in de branding.
Van harte proficiat.
Leden en bestuur Cappella Sancti Servatii

Marcel Verheggen 25 jaar organist Sint-Servaasbasiliek 

Zondag 4 november 15.00 uur 

Wensconcert 

op het hoofdorgel van de Sint-Servaasbasiliek 

door Marcel Verheggen 

Ik zou het erg leuk vinden wanneer u mij doorgeeft wat uw favoriete muziekstuk is, en waarom u dit graag zou willen horen. Ik speel dat dan graag voor u als dank voor al die keren dat u naar mijn keuzes geluisterd hebt. U kunt dit opgeven op het volgende mailadres: 

wensconcert@marcelverheggen.nl 

Graag reageren vòor 1 november. 

Dank voor uw inbreng! 

Marcel Verheggen 

(in principe: de meeste stemmen gelden)

 
 

Op 5 oktober heeft tijdens de extra ingelaste ledenvergadering van de Cappella dhr. Hans Meertens het voorzittersschap na ruim acht jaar overgedragen aan dhr. Luc Winants, deze werd met algemene stemmen aangenomen tot nieuwe voorzitter.
Hans Meertens werd bedankt voor zijn tomeloze inzet en grote verdiensten voor de Cappella met o.a. wijn en bloemen.
Voor Luc Winants was er een warm welkom met de wens dat ook zijn voorzitterschap een vruchtbare samenwerking en toekomst tegemoet zullen gaan.

Musica Sacra 2018

23 september 2018

Bij de openingsmis van de Heiligdomsvaart heeft de Cappella Sancti Servatii in samenwerking met het koor Silhouet uit Roermond de indrukwekkende Messe Solennelle van Louis Vierne (1870 - 1937) uitgevoerd. Deze mis is voor gemengd koor met twee orgels. De pontificale hoogmis werd afgesloten met het magistrale Trinity Te Deum van Ériks Ešenvalds (1977), waarbij de twee koren begeleid werden door een bijzonder orkest bestaande uit blazers, een paukenist, een harpiste en een slagwerker.

Gezien de vele lovende reacties van de kerkgangers heeft de dirigent met het bestuur besloten om deze uitvoering samen met alle eerdere medewerkers te herhalen tijdens Musica Sacra, zodat eenieder die dit gemist heeft alsnog de gelegenheid krijgt deze bijzondere muzikale belevenis bij te wonen.

Onder de bezielende leiding van onze dirigent Hans Heykers belooft het weer een zeer mooie uitvoering te worden.
Het hoofdorgel zal bespeeld worden door de vaste organist Marcel Verheggen, het harmonium door Arno Kerkhof

Deze uitvoering vindt plaats tijdens de hoogmis van 10.00 uur op zondag 23 september in de Sint Servaasbasiliek in het kader van Musica Sacra.
U bent van harte uitgenodigd.

 

Barbecue

26 augustus 2018

Nadat de vakantie voor het koor erop zat werd onder een stralende zon weer genoten van een heerlijke barbecue, in dit keer wel een schitterende ambiance. De deken had namelijk de binnenplaats van de pastorie omgevormd tot een gezellige tuin met beplanting en bloemen alom. Het gaf een bijzondere en gezellige sfeer. 
Wij danken de deken voor het gebruik mogen maken van deze lokatie en het organiserende comité en vrijwilligers voor hun inzet.

13 April was voor de Cappella een memorabele dag. Onze burgemeester Annemarie Penn-te Strake werd geïnstalleerd als beschermvrouwe van de Cappella. Zij was zeer vereerd met het verzoek om beschermvrouwe van de Cappella te worden. Tevens presenteerde het koor hun nieuwe concertkleding, de dames een schitterende outfit en de heren een mooie smoking.
De hiervoor benodigde gelden werden bijeen gebracht door o.a. de Vrienden van de Cappella en diverse gulle sponsors (zie foto)
Na de installatie en presentatie was er een gezellig samenzijn met de genodigden, onder het genot een hapje en een drankje met muzikale omlijsting door leden van het symfonieorkest Avanti,

Een decennium lange traditie vond zondag na de repetitie plaats, Het carnavalsliedje van dit jaar wordt altijd op de zondag van Carnaval vrij bewerkt voor orgel door onze organist Marcel Verheggen. Deze had dit jaar verplichtingen in het buitenland zodat zijn plaats werd ingenomen door onze dirigent Hans Heykers.Het resultaat was een uitstekende persiflage op het liedje van dit jaar; "Gewoen un vastelaovendsleedsje"
Prins Rolam d'n 1e ontving de wereldprimeur en unieke CD van dit nummer
Op de foto onze prins Michel d'n 1e, Hans Heykers en prins Rolam d'n 1e 

Twee weken voor Carnaval werd zoals gebruikelijk Prins Carnaval van de Cappella uitgeroepen. Op dit "benkelik momint" kwam uit de fantastische vermomming onze Prins voor 2018 Michel d'n Ierste te voorschijn. Met veel bombarie vond de installatie plaats, waarna het feest tot in de kleine uurtjes los barstte en een goede opmaat was voor de komende carnavalsdagen.

Kerstconcert 2017

10 december 2017

Ondanks de heftige sneeuwval was het toch een drukbezocht Kerstconcert, m.m.v.  Ellen Valkenburg sopraan, Marcel Verheggen organist en dit alles onder de bezielende leiding van onze dirigent Hans Heykers. We hebben  een prachtig concert gegeven met werken van o.a. Hans Leenders, Bach, Adam en Händel. Dit concert was mede mogelijk gemaakt door de "Vrienden van de Cappella" waarvoor grote dank.
Na afloop van het concert een gezellig samenzijn in de kanunikkenkelder met de vrienden, leden met aanhang en genodigden.

St. Ceciliafeest 2017

25 november 2017

Op het St. Ceciliafeest werd wederom een jubilaris in het zonnetje gezet en wel Fred Peters. Fred werd gehuldigd  en onderscheiden voor 25 jaar koorzanger en 25 jaar lid van de Cappella.
Nogmaals onze hartelijke felicitaties met deze mijlpalen.
De organisatie had kosten noch moeite gespaard om er weer een feestelijke avond van te maken met als thema; "Say yes to the dress"
Dit had natuurlijk alles te maken met de nieuwe kleding voor de dames, welke de komende Heiligdomsvaart voor het eerst te bewonderen zal zijn. Om nog gelden te generen werd een tombola gehouden met leuke, door sponsoren bijeengebrachte prijsjes. Opbrengst ca. € 900,00 !!!
Met sketches, een hapje en een drankje weer een heel geslaagde avond, waarvoor dank aan het organiserende comité.

Barbecue 2017

27 augustus 2017

Zondag 27 augustus was de vakantie van het koor weer voorbij en het is dan traditie dat de barbecue wordt aangestoken. Deze keer onder een stralende zon werd er genoten van eerst een kopje koffie met vlaai, een drankje en daarna van een heerlijk hapje.
Dank aan de organisatoren en vrijwilligers voor deze geslaagde barbecue.

Cappella Sancti Servatii ©