logo

Cappella Sancti Servatii Blog

Op onze blogpagina vind je een overzicht van onze activiteiten

 

Festival Musica sacra 

Op zondag 18 september 2016, zal tijdens de hoogmis om 10.00 uur de "Missa Basiliens" van Jean Lambrechts in wereldpremière gaan. De uitvoerende koren zijn de koren van de Servaasbasiliek en de Onze Lieve Vrouwebasiliek.
Ook op zondag 2 oktober voeren beide koren deze mis nog een keer uit in de basiliek van Sint Servaas. Deze zondag staat geheel in het teken van de 80e verjaardag van Jean Lambrechts.

Jean Lambrechts
Jean Lambrechts, woonachtig in Maastricht, werd op 1 juli 1936 geboren in Tongeren. Hij studeerde aan het conservatorium van Brussel en Parijs waar André Jovilet zijn leraar was. Hij was docent aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen en aan de Rijkshoge school Maastricht. Jarenlang was hij actief als muziekrecencent en publicist. Voor zijn verdiensten ten aanzien van de Nederlandse muziek werd hij onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en bekroond met de titel Limburger van Verdienste.

Lambrechts componeerde een omvangrijk en qua genre zeer gevarieerd oeuvre. Hij componeerde symfonische werken, waaronder zeven symfonieën, verschillende concerti, suites voor orkest, werken voor strijkorkest, oratoria, kamermuziek, muziek voor solo-instrumenten, liederen en talloze koorwerken.De meeste werken werden in opdracht geschreven van o.a. het Ministerie van Cultuur 
(Nederland en België) radio- en tv-omroepen, festivals en wedstrijden. Ook componeerde hij een groot aantal werken voor theater en fim in nationaal en internationaal verband.

 

Clerveaux - Luxemburg

26 juni 2016

Het koor heeft een concertreis gemaakt naar Clerveaux en daar de H. Mis opgeluisterd in de Dekenatskirche. De akoestiek aldaar was prachtig en de kerk was druk bezocht door zowel oud als jong.
Na de dienst hadden we de keus, of een bezoek aan het Museum Family of Man: een bijzondere fototentoonstelling of aan het mooie Kasteel en Museum de la Bataille des Ardennes. Er was uiteraard ook gelegenheid om zelf een wandeling te maken door Clervaux of gewoon te genieten op een terrasje in het centrum.
Voordat we weer richting Maastricht reden brachten we nog een bezoek aan de abdij van Clervaux, en in Maastricht wachtte ons nog een heerlijk buffet bij Novotel.
Een bijzonder leuke dag.

St. Ceciliafeest

05 november 2016

Het St. Ceciliafeest 2016 was weer een gezellige feestavond met maar liefst 7 jubilarissen.
Te weten:

Gregorius 50 jaar en CSS 35 jaar
          Lou Debie
Gregorius goud (= 40 jaar)
          Hannie Coolen
          Ger Corstjens
          Jef Jacobs
          Jo Braeken
Gregorius zilver (= 25 jaar) en CSS zilver (= 25 jaar)
          Therèse Lecoeur
Gregorius zilver
          Greetje Loos

Na dit officiële gedeelte werd een korte presentatie gegeven van de nieuwe website, die eind november de lucht in gaat.

Onder het genot van een hapje en een drankje liet het organiserend comité zich nog van hun beste kant zien met een musikaal optreden en een daaraan verbonder quiz over de verschillende optredens in het buitenland. Zeer geslaagd.
Tevens was het een verassing dat onze nieuwe heer deken Mgr. John Dautzenberg ons met een bezoek kwam vereren.

Al bij al een zeer geslaagd en feestelijk St. Ceciliafeest!

 

Kerstconcert

11 december 2016

Een uiterst geslaagd Kerstconcert gegeven, samen met twee kinderkoren, solisten en orkest zoals vermeld op het affiche. Een bijzonder dankwoord aan de "Vrienden van de Cappella" die dit concert mede mogelijk heeft gemaakt.
Na de uitvoering was er nog een gezellige nazit voor alle uitvoerenden,  genodigden, vrienden en geïntersseerden in de Kanunikkenkelder.

Barbecue

27 augustus 2017

Zondag 27 augustus was de vakantie van het koor weer voorbij en het is dan traditie dat de barbecue wordt aangestoken. Deze keer onder een stralende zon werd er genoten van eerst een kopje koffie met vlaai, een drankje en daarna van een heerlijk hapje.
Dank aan de organisatoren en vrijwilligers voor deze geslaagde barbecue.

Cappella Sancti Servatii ©